KETONES vs KETOBA™

Exogén keton észterekkel történő kiegészítésnél a a BHB keton hatását sok vizsgálat kérdésessé teszi fogyókúrás állításaival összefüggésben. (Az exogén görög eredetű szó, jelentésel: kívülről eredő,vagy kívülről származó. Ennek ellenpólusa az endogén, ami viszont valaminek (pl.szervezetnek) a belsejéből eredő dolgokra vonatkozik.)

Ez különösen igaz az MCT -vel (Medium-chain triglycerides = közepes láncú triglicerid) kísért BHB-kiegészítőkre. Az étrendünkben megtalálható zsiradékok nagy része hosszú láncú zsírsavakat (Long-chain triglycerides = LCT) tartalmaz, amelyek 12-18 szénatomból állnak. Ezeket a zsírsav láncokat nagyobb terjedelmük miatt a szervezetünk nehezebben emészti meg, a felesleget pedig testzsír – különösen derék- és csípőtáji, valamint hasi zsír – formájában eltárolja. Ezzel szemben a közepes láncú trigliceridek a rövidebb, 6-12 szénatomot tartalmazó szénatom lánc miatt könnyebben emészthetők, gyorsabban felszívódnak, gyors energiát biztosítanak. Az MCT elfogyasztása után egyenesen a májba kerül, ahol vagy rögtön hasznosul, vagy ketonokká alakul, amelyet a szervezet szénhidrát helyett üzemanyagként használ fel.

Azonban a keton magával hordozza a kalória-hozzájárulást, akárcsak a közepes láncú triglicerid. A nagyobb dózisú alkalmazásnál ezért kalóriákat adnak a napi tápanyag bevitelhez, amelyeket le kell dolgozni. Abszurd azt gondolni, hogy plusz kalóriákat adhatsz hozzá egy diétához és stratégia nélkül csodálatos fogyásra számíthatsz! Még akkor is, ha éhgyomorra fogyasztjuk a BHB-MCT -t. A 20 grammot meghaladó adagokkal több mint 180 kalóriát juttatunk a szervezetbe. Akár 20 perc intenziv terhelés kell igy egy step lépcsőző kardiógépen, mielőtt a szervezet elkezdené „égetni” a testben tárolt zsírokat vagy felhasználni a glikogén raktárakat. Vegyél be egy 40 grammot meghaladó adagot és az extra „durranástól” amit érzel, azt gondolod, hogy az emelt adaggal minden jól megy és jó uton halad.... minden rendben van… rendben, pont ott, ahol Te nem akarod.... Akár 45 percig kell dolgoznod azzal a lépcsőzővel, hogy leküzdd ezeket a plusz kalóriákat, mielőtt elkezdenéd a tested lefaragását.

A kalóriákon kívül a kutatások cáfolhatatlanul bizonyítják, hogy a szérum ketonszint emelése gátolhatja a lipolízist ( A raktározott zsírsavakhoz a szervezet a lipidek bontásával jut hozzá, például, amikor éhezünk - ilyenkor egyes hormonok koncentrációja megnő, és ezek lipolitikus, zsírégető reakciót váltanak ki) , NEM indukálja azt, így az exogén ketonpótlással történő zsírvesztés általános állításai nem megfelelőek. Ezek egyenesen hazugságok. .. Ebben az összefüggésben minden bizonnyal a TÖBB NEM JOBB. A BHB kutatások alapján a normál exogén ketonpótlással, ketonsókkal és észterekkel nem támogatjuk a testsúlycsökkenést, ezért ez ne tévesszen meg senkit. Azonban az újabb BHB kutatások támogatják az étvágy szabályozását és a béta-oxidáció ( az a katabolikus folyamat, melyben a zsírsavak lebontása történik) indukcióját vajsav (BA) kiegészítéssel, amely a B-KETO-ban található BHB-BA komplex fő alkotóeleme. Ez a rövid szénláncú zsírsav (nem a közepes szénláncú triglicerid) szintén javítja a szív- és érrendszeri és a kognitív egészség markereit. Egy kisérletben, az étrendhez butirátot (BA) alkalmazva az egerek kevesebb ételt fogyasztottak, spontán karcsúbbak lettek, több energiájuk lett és aktívabbak maradtak a normál alanyoknál . Ráadásul ez a rövid szénláncú zsírsav nem okoz gyomor-bélrendszeri problémákat, mint az MCT.

A vajsav jótékony hatásai:

  • Megelőzi az elhízást. A butirát javította az inzulinérzékenységet a patkányoknál, és megelőzte az elhízást. Talán ez az, amire az elhízott embereknek a leginkább szükségük van.
  • Gyógyítja a beleket. Butirátpótlást vagy -beöntést már alkalmaztak Crohn-betegeknél és colitis ulcerosa (fekélyes vastagbélgyulladás) betegségben szenvedőknél is.
  • Javítja a bélfal épségét. A vajsav csökkenti a bélfal áteresztőképességét, így megelőzi, hogy a toxinok és más kórokozók átszivárogjanak a testbe.
  • Enyhíti a székrekedést. A rozs rostja a búzakorpához képest 63%-kal növelte a vaj-savtermelést, 1,4%-kal növelte a heti székelések számát. Puhább lett tőle a széklet, illetőleg megkönnyítette a székelést.
  • Segít megelőzni a vastagbélrákot. A vajsav arra ösztönzi a rákos sejteket, hogy normál sejtekké alakuljanak, és megakadályozza a rákot okozó mutációk kialakulását. A vastagbélrák elleni védőhatását növeli a halolaj (DHA).
  • Késlelteti a neurodegencrációt. Rokonaihoz, a ketontestekhez hasonlóan a butirát is javította az idegi működést, és néhány neurológiai rendellenesség — például a Huntington-kór — túlélési esélyét az egereknél.
  • Javítja a szív- és érrendszeri mutatókat. A vajsavpótlás a patkányoknál csökkentette a vérben a koleszterin, a trigliceridek és az chomi inzulin mértékét.
  • Csökkenti a cukorbetegség hátrányos következményeit. A vajsav stabilizálta a cukorbeteg patkányok vércukorszintjét.
  • Gyulladáscsökkentő hatása. A vajsav csökkenti a gyulladáskeltő cítokinok receptorainak számát, és nyugtatja az immunrendszert.
  • Gyorsítja a szövetgyógyulást. Amikor a szívrohamot elszenvedett patkányok szívébe vajsavat fecskendeztek hialuronsavval és A-vitaminnal kombinálva, az „jelentős szív- és érrendszeri javulást és felépülést eredményezett”.

Kulcsfontosságú a gondos egyensúly: az exogén ketont az agy energiájának áthidalására szolgáló tényezőként használjuk böjt vagy a nélkülözés egyéb okai alatt. Ez a BHB-molekula azonban jelátviteli ligandumként is szolgál ( biológiában azt a molekulát jelöli, ami valamilyen receptorhoz kötődött) , hogy aktiválja a fontos egészségfejlesztő sejttevékenységeket. Ez illeszkedni tud olyan edzés - programhoz, ahol a teljesítmény növelése és a zsirvesztés a cél. A ligandum jelátvitelhez azonban nem feltétlenül szükséges magas keton-dózis fenntartása egész nap, amikor szénhidrátforrások kerülhetnek az étrendbe. Sejtjeid nem tudják hatékonyan használni a ketont ATP szubsztrátként, ( tápanyag molekula bomlik, egyre oxidáltabb szénatomok – spontán lejátszódó folyamat lépéseit is lehet ATP szintézishez kapcsolni ) ha rendelkezésre áll glükóz a szervezetben. Ha nem szigorú ketogén diétát tartasz (alacsony vagy nulla szénhidrát), akkor felejtsd el a nagy dózisú exogén keton bevitelt. És akkor… ha szigorú ketogén diétán vagy, a másik kérdés, amit fel kell tenned: Valóban szükséged van az exogén ketonra?

A vajsav (BA) folyamatos „ping” - aktiváló jelként beindítja a zsírsav béta-oxidációját, és „BEKAPCSOLT” állapotban tartja a zsírsav-oxidációt (a test vagy az étkezési zsír „égését”) az energia szempontjából. A vajsav ezen jele nélkül, amely a béta-oxidációs jelet „BE” helyzetben tartja, nagyon nehéz endogén ketontermelést elérni a saját zsírraktáraiból. Ketogenezis elérésében nehéz időszak az agy számára az az idő, amely szükséges ahhoz, hogy előidézze ezt a „zsírégető” és ketonképző tevékenységet, miközben a szénhidráttól megfosztjuk az alacsony szénhidráttartalmú vagy ketogén diétával. A legtöbb embernek nem sikerül; kevesen vannak, akik igazán eredményt érnek el. Soha nem könnyű, de a megfelelő B-KETO kiegészítő támogatás lehetővé teszi.

Az elméd irányít mindent, amit teszel: kontrollálja az étkezést, cselekvésre ösztönöz, motivál, hogy befejezze mindazt, amire törekszik.

Nehéz az agyat teljesen feltölteni, miközben a test ketonszintje ingadozhat az étrendi rendellenességek miatt, beleértve itt a változó fehérjebevitelt is. Ez elérhető az exogén ketonnal, hogy segítsen elérni bármilyen célt, amelyre törekszik. Tehát IGEN, ha megfelelő exogén ketonforrást használunk ketogén diétával vagy anélkül, a keton szint stabil marad. Stabil magas keton szint esetén a legjobb, ha távol tartjuk a cukrokat, ha a keton a cél-ATP szubsztrát.

A vajsav (BA) javítja a BHB-BA szérum glükóz tisztaságát, hogy a keton jelen legyen a szervezetben. A vajsav egy újabb szinergista szerepet tölt itt be.

A vizsgált BHB-BA komplex minden egyes adagja alacsony nátriumtartalmú kulcselektrolitokat (Mg, Ca, K) biztosít a butirátsók mellett, miközben biztosítja a butirát és testvére β-hidroxi-butirát (BHB) biológiai értékét. ) Ez a keton test. Ezek az előnyök összességében meghaladják és kiegészítik a ketontest energiahordozó értékét, mint amit a BHB és a BA önmagukban szállítanak. A BHB-BA használata éhgyomorra óriási lendületet és energiatöltöttséget ad ahhoz, hogy már éhgyomorra is intenzív edzést végezz. Segít gátolni a sovány izom katabolizmusát, zónában tartja az elmét de perceken belül a saját zsírokat oxidálja az exogén BHB helyett , hogy növelje a munkaterhelést.

Ezenkívül a Biologic Pharmamedical Researchnél végzett közelmúltbeli kutatásunk azt mutatja, hogy ezek a BHB-BA dózisok intenzíven indukálják az Nrf2-t, egy transzkripciós faktort, amely aktiválva megemeli az endogén glutation-peroxidázt, a hemeoxigenáz-1-et és más fontos endogén antioxidánsokat, amelyek a sejtekben működnek. A BHB-BA / Ketoba Nrf2 indukciójával kapcsolatos hatalmas egészségügyi és teljesítménybeli előnyöket a következő bejegyzés tárgyalja; A Ketoba által indukált szérumkoncentrációknál jelentkező előnyök nem zavarják a lipolízist és a zsíroxidációt (zsírégetést). Részlet a 28 oldalas áttekintési dokumentumból, amely a Biologic Pharmamedical Research adatait is bemutatja. (Copyright FC/Biologic Group)

Összeférhetetlenségi nyilatkozat

Franco Cavaleri, BSc, PhDc, a The Rhema Group tudományos igazgatója. Emellett a Biologic Pharmamedical vezető kutatója, korábbi Mr. IFBB Észak-Amerika és az orvostudományi karon kísérleti orvostudományból doktorált.

A szerző/kutató egy orvosbiológiai kutatócsoport – a Biologic Nutrigenomics Health Research Corp és a Biologic Pharmamedical Research – tulajdonosa, amely kutatásokat finanszíroz és végez olyan táplálkozási és táplálkozási ágensek farmakológiájával kapcsolatos kutatásokat, amelyeket a betegség patológiájával összefüggésben vizsgálnak, ideértve a korábbi jellemzőket is. gyulladással és demenciával kapcsolatos.

A szerző/kutató egyben a kapcsolódó Szellemi Tulajdonok tulajdonosa.

Szerzői jog: Franco Cavaleri PhDc

FRANCO CAVALERI B.Sc., Ph.D. Jelölt

A Biologic Pharmamedical Research alapítója és vezető kutatója, egy orvosbiológiai laboratórium, amely a táplálkozási alapú technológiák kutatásában és fejlesztésében vesz részt.

Szerző, előadó, újító.